Örümcek ilaçlama

Örümcek İlaçlama İstanbul

DIŞ GÖRÜNÜŞÜ :

Örümcek (Arachnida) eklembacaklı sınıfında incelenen bir böcektir. Örümceğin kafasında 6-8 göz vardır 30.000 bin türü olup dünyanın her bölgesinde yaşayıp çoğalabilirler. Örümceğin kafa ve beden kısımları birbirine kaynaşmış biçimde yer alır. Örümcek böceği beslenmesine, yaşam alanlarına bağlı olarak değişiklik büyüklükte olabilir. Örümceğin ağız parçalarının ön kısımlarında zehir çengeli vardır. Örümcek avını bu zehirle etkisiz hale getirir.

HAKKINDA

Örümcekler hemen hemen dünyanın bütün bölümünde yaşarlar. Otuz bin kadar örümcek türü mevcuttur. örümceklerde baş ve göğüs kaynaşmış bir şekildedir. Karın bölgesi, göğüs kısmına ince bir bel ile kaynamıştır. Aynı büyüklükte başka bir canlının beli bu şekilde ince değildir. İçinden sindirim borusu, kan damarları nefes boruları ve sinir sistemi geçer. Örümceklerin boyları, birkaç cm’den 20 cm’ye kadar farklılık gösterir. Ağızlarının önünde iki zehir çengeli (keliser) ve iki his ayağı (pedipalp) bulunur. Göğüslerinde ise, gelişmiş dört çift bacak mevcuttur. Ayakların uçları, tarak gibi dişli iki çengelle sonlanır. Örümcek bunların sayesinde ağ üzerinde rahatça gezer ve tırmanır. Bazı örümcekler ileriye, geriye ve yanlara doğru yürüyebilirler. Bacaklardan biri kopsa bile, yerine hemen yeni bir ayak çıkar. Çoğunun başında 8 adet osel (basit) göz bulunur. Gözlerin dizilişi, sınıflandırmada önemli bir özelliktir. Yuvarlak olan karın bölgesi yumuşak ve esnek bir yapıda olup, alt kısmında solunum delikleri, ipek bezleri, anüs ve cinsiyet organları yer alır bu yapısıyla örümcekler çok dikkat çekici haşerelerdir.

EVLERE NERELERDEN GİRERLER

Örümcekler evlere nereden girer ve evi içinde yaşayan örümcek hangi alanlarda yuva yaparak saklanır pek çok insan bu konuda pek fazla bir bilgiye sahip değildir. Bilindiği gibi örümceklerin ayak yapısı uzun ve ince bir özelliğe sahip olmasının yanı sıra ayaklar üzerinde bulunan kılcal damarlar sayesinde hem kolay tırmanır hemde rahat hareket ederler bu yüzden yüksek yerlere kolaylıkla tırmanarak girebilirler. Eve girmeye çalışan örümcek kendisine en kolay giriş yolunu bulduğu zaman zorlanmadan girer bu yollar içinde açık kapı ve pencereler banyo ve mutfak havalandırmaları doğal gaz için açık bırakılan boşluklar ve diğer küçük boşluklar örümceklerin eve girmesi için ideal alanlardır. Örümceğin eve girmesini önleme için tüm boşluklar ve açık yerler kapalı tutulmalı gerekli görülen yerler silikon ve alçı benzeri malzemeler kullanılarak kapatılmalıdır. Böceklerin eve girdiği boşluklar önemsenmeyen küçük aralıklar dır ve bu yerlerden çok çeşitli haşere türü evlere girerek rahatsızlık sebebi olmaktadır. Örümcekleri ilaçlamak örümcek şikayetleri olan evler için bu sorunun çözümü için gereklidir evde örümceğe karşı önlem amaçlı ilaçlama uygulaması yaptırmak hem örümcekleri öldürmek hemde örümcek haricinde diğer zararlı haşerelere karşı evi korumaya almak anlamına gelir.

ÖRÜMCEK İLÇALAMA

Örümcek ilaçlama ev ve iş yerleri için zehirli örümcek türlerine karşı insan hayatının riske sokulmaması için yaptırılması gereken ve güvenlik açısından oldukça öneme sahip bir ilaçlama şekli olarak dikkat çeker. Örümcek sokması tehlikesine karşı evlere örümcek girişlerini önlemek için kalıcı özellikte uzun süreli koruyucu etkiye sahip örümcek ilaçları kullanarak evdeki örümcekler hem imha edilmeli hemde dışarıdan giren örümcekler engellenmelidir. Örümcek mücadelesi kokusuz ve kokulu böcek ilaçlama şekilleri kullanılarak yapılabilmekte ancak kısa sürede tam kontrol sağlanmak isteniyorsa kokulu ve sisleme şeklinde örümcek ilaçlaması yaptırılmalıdır. Örümcek çeşitleri genel olarak fazla zehir taşımasa da bazı tür örümcekler çok güçlü zehir barındırdıkları için örümcek sokmaları ölümle sonuçlanabilmektedir. Kırmızı çizgili örümcekler ve siyah örümcek türü en fazla tehlike barındıran örümcekler olarak insanlar arasında dikkat edilmesi gereken türlerdir. Yeryüzünde yaşayan yüzlerce örümcek türü bulunur ve bunlardan ülkemizde yaşayan türleri arasında çok fazla zehirli örümceğe rastlanmaz.